Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ


  ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ # 271 
 ΘΥΓΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ 
AHEPA - ΕΛΛΑΣ

Τι είναι το Πηνελόπειο Ίδρυμα-βρεφονηπιακός σταθμός!

.
Ο βρεφονηπιακός αυτός σταθμός δέχεται κάθε χρόνο περίπου 130 παιδάκια από 8 μηνών μέχρι 5 ετών και από τις 6 το πρωί μέχρι τις 4μμ,. Τα παιδάκια αυτά  προέρχονται από άπορες ή εργαζόμενες μητέρες ή και χαμηλών οικονομικών πόρων οικογένειες.
Περισσότερα από 3.500 παιδιά έκαναν τα πρώτα τους βήματα σε αυτό το Ίδρυμα  που αποτελεί πρότυπο βρεφονηπιακού σταθμού στην Νέα Ιωνία, σε ότι αφορά στις εκπαιδευτικές του υπηρεσίες και την υποδομή του, δηλαδή το κατάλληλο περιβάλλον για την ολοκληρωμένη σωματική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών που φιλοξενούνται εκεί..
Το Πηνελόπειο Ίδρυμα απασχολεί προσωπικό 13 ατόμων, αποτελούμενο από διευθύντρια, βρεφοκόμους, παιδοκόμους, νηπιαγωγούς, μαγείρισσα και βοηθητικό προσωπικό.
   Οι πόροι του Ιδρύματος είναι:
  • Κρατική επιχορήγηση από την Νομαρχία ή την Περιφέρεια.
  • Επιδότηση από το ΙΚΑ για γονείς που είναι εγγεγραμμένοι στο ΙΚΑ. Το ποσό ανά παιδί και ανά ημέρα έχει μείνει σταθερό σε 5 ευρώ, από το 2005 (!)
  • Η μικρή συμμετοχή στα τροφεία εκ μέρους γονιών που μπορούν να   συνεισφέρουν κάτι.
  • Δωρεές και χορηγίες.
Δυστυχώς, ενόψει των δυσμενών οικονομικών εξελίξεων , κατά το  έτος 2010, η εγκριθείσα κρατική   επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ύψους 135.000,00 ευρώ,  παρά το γεγονός ότι δεν κάλυπτε τις ανάγκες του Ιδρύματος, μειώθηκε κατά 25% , άνευ ουδεμίας ειδοποιήσεώς μας , και από το 2011 έχει  σταματήσει εντελώς, αφού μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει καμία επιδότηση.
Επειδή αδυνατούμε να αντιμετωπίσουμε τα έξοδα του Βρεφονηπιακού σταθμού και τις υποχρεώσεις μας προς το προσωπικό του Ιδρύματος, συμπεριλαμβανομένων των υποχρεώσεών μας  στο ΙΚΑ, ώστε να εισπράξουμε από αυτό τις οφειλόμενες προς το Ίδρυμα επιδοτήσεις ( τροφεία),   είμαστε αναγκασμένοι να αναζητήσουμε  άλλες πηγές οικονομικής στήριξης οργανώνοντας περισσότερες εκδηλώσεις με διάθεση λαχνών και bazaar. Επίσης απευθυνόμαστε σε ιδιώτες με κοινωνική ευαισθησία, προσβλέποντας στην βοήθειά τους, οικονομική ή υλική, ώστε να μπορέσει το Ίδρυμα αυτό να υπάρχει, να συνεχίσει το έργο του και να προσφέρει στα παιδάκια αυτά, ένα ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον, παρόλες τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε.

Η πρώην  Πρόεδρος, Καρυάτιδων (2010-2012) Λιάνα Καλλιέρου 
                           

                                                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου