Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΛΛΙΕΡΟΥ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ  ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΛΛΙΕΡΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011  20.30

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ

ΠΑΛΑΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ ΠΑΡΟΥ
ΠΑΡΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 
Πάρος, 8 Οκτωβρίου 2010
Δημαρχείο Πάρου
Τ.Κ. 84 400 Παροικιά
ΠΑΡΟΣ
22840 28506


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΜε τη λήψη της υπ’ αρίθμ. 221/2010 θετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πάρου σχετικά με την αποδοχή προσφοράς πρωτοτύπων οικογενειακών κειμηλίων των «Καλλίερων» της Πάρου, ξεκίνησε η αρχειοθέτηση και τοποθέτηση των αρχείων του μεγάλου και πρωτοπόρου Παριανού διδασκάλου Παναγιώτη Καλλίερου από την εγγονή του κυρία Στυλιανή - Λιάνα Καλλίερου σε ισόγεια αίθουσα του κτιρίου Δημητρακόπουλου όπου επίσης στεγάζονται και άλλα αντικείμενα της οικογένειας. Τα πρωτότυπα αυτά κειμήλια καλύπτουν διάστημα μεγαλύτερο των δύο αιώνων από το 1776 έως και σήμερα και περιλαμβάνουν μεθόδους διδασκαλίας, μαθητολόγια, τιμητικές διακρίσεις, δημοσιεύματα τύπου, συλλογές άρθρων και φωτογραφιών που αναφέρονται στην επιμόρφωση της νεολαίας της Πάρου και ταυτόχρονα σκιαγραφούν την προσωπικότητα του μεγάλου μας διδασκάλου.

Αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για το νησί μας ότι μία τόσο αξιόλογη συλλογή που καταγράφει με άμεσο και πρωτογενή τρόπο τη διαδρομή και την επιμόρφωση της Παριανής νεολαίας κατά τους τελευταίους δύο αιώνες, παραμένει και εκτίθεται εδώ στον τόπο που γεννήθηκε και εμπλουτίστηκε χάρη στην γενναιοδωρία της κυρίας Λιάνας Καλλίερου, την οποία ευχαριστούμε εκ βάθους καρδιάς, αισθανόμενη ειλικρινή ανάγκη να μοιραστεί μαζί μας και να μεταλαμπαδεύσει σε όλους εμάς την ικμάδα της γνώσης, της έρευνας και της εμπειρίας των προγόνων της, έννοιες πολύτιμες για την συνέχιση της πνευματικής ανάπτυξης του τόπου μας.

Ο χώρος θα λειτουργεί Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 18:00 – 20:00 το απόγευμα με την πολύτιμη συμβολή της κ. Κατερίνας Αρμπελιά την οποία και ευχαριστούμε θερμά διότι προσφέρθηκε να παρέχει εθελοντικά τις υπηρεσίες της προκειμένου η έκθεση αυτή να ανοίξει τις πύλες της σε όλους τους Παριανούς.

Όποια σχολεία, σύλλογοι ή ομάδες επιθυμούν να την επισκεφθούν σε χρόνο πέραν του ωραρίου λειτουργίας μπορούν να έρθουν σε επαφή με την κ. Αρμπελιά έτσι ώστε να κανονισθεί τυχόν άλλος χρόνος επίσκεψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου