Σάββατο, 16 Ιουλίου 2011

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΑ 40
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Παρουσίαση στο Μουσείο Μπενάκη του βιβλίου: Η γυναίκα μετά τα 40 της Λιάνας Καλλιέρου.Ομιλητές: 

Άννα Ψαρούδα - Μπενάκη, Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

Γιώργος Στεφανάκης, Δικηγόρος - Συγγραφέας - Πολιτικός

Νίκος Μαρκάκης, Καθηγητής Παθολογίας - Νοσοκομείο Ε. Dynan

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Έχει ιδιαίτερο ταλέντο επικοινωνίας η Λιάνα. Κατορθώνει να μιλάει στην ψυχή κάθε γυναίκας, αλλά ταυτόχρονα να της κινητοποιεί και το μυαλό και να την βοηθάει να παρατηρεί φαινόμενα και γεγονότα τα οποία μέσα στην δίνη κάποιων ψυχικών συγκρούσεων της ζωής δεν θα τα παρατηρούσε ποτέ.

Αυτό που εκτιμώ πάρα πολύ σε αυτό το βιβλίο είναι ότι έχει πολύ ψυχή και αυτή είναι η εσωτερική του αξία. 

Είναι ένα βιβλίο που αξίζει να το διαβάσουμε.

Άννα Ψαρούδα - Μπενάκη, Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.
Το βιβλίο αυτό εγώ το αγάπησα και θέλω να τονίσω ότι δεν είναι μόνο για τις γυναίκες αλλά και για τους άνδρες. Ανεβάζει πολύ την ψυχολογία του άνδρα με τις επιθυμίες του και του ανοίγει έναν ορίζοντα μαγικό μέσα του. 

Εγώ σαν άνδρας την ευχαριστώ συνεχώς.

Γιώργος Στεφανάκης, Δικηγόρος - Συγγραφέας - Πολιτικός.
Το βιβλίο σου μιλάει. Σου μιλάει στο μυαλό και την καρδιά σου. Μιλάει για όλα τα στάδια της ζωής και τις πτυχές τους. Απαντά σε όλες τις ερωτήσεις που έχουν ή δεν έχουν περάσει ποτέ από το μυαλό σου. Σου δίνει ερεθίσματα γι' αυτά που πάντα θα ήθελες να κάνεις, αλλά δεν τολμούσες να κάνεις. Σε γεμίζει αισιοδοξία και όρεεξη για ζωή σε όποια ηλικία και  αν είσαι. Σου δίνει όρεξη να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου ή να μην την αφήσεις από τα χέρια σου, έτσι ώστε σε κάθε στάδιο της ζωής σου να διατηρείς όπως λέει η Λιάνα, έλεγχο των περιστάσεων και των γεγονότων.

Επιστημονική και ηθική ακαιρεότητα. Συνέπεια και ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης. Όχι συμβιβασμούς. Αντίθεση στο ρεύμα όταν αυτό σε οδηγεί στο γκρεμό. Αγάπη για τον άνθρωπο όσο και αν αυτό κοστίζει.

Σοφία Κουκούλη - Σπηλιωτοπούλου, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γυναικείων Δικαιωμάτων Ν. Ευρώπης (A.F.E.M) και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών Νομικών (E.W.I.A) 
Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ, ένα πελώριο ευχαριστώ στη συγγραφέα για το πανέμορφο αυτό βιβλίο που είναι γραμμένο στην γλώσσα του ''μαγικού ρεαλισμού'' και που πετυχαίνει να κάνει τις λέξεις εικόνες, και εκεί πολύ εύκολα ο αναγνώστης βλέπει εκτός από τη λέξη ''διάβασμα'' και την εικόνα ''πειθώ''.

Νίκος Μαρκάκης, Καθηγητής Παθολογίας - Νοσοκομείο Ε. Dynan
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου